Hoe kies je het beste matras wat bij u past!

Matras kopen?

Een goed matras vormt zich naar uw lichaam en geeft de juiste ondersteuning, ook bij fysieke klachten. Door de hoge kwaliteitseisen bieden de matrassen van Sleep & Dream optimaal slaapcomfort. Elk matras bieden we in een één- en tweepersoonsmatras aan.

Alle Sleep & Dream natuurlatex matrassen zijn voorzien van heup- en schouderzones. De matrassen zijn ook leverbaar in extra brede of lange maten. Ook de pocketveringmatrassen hebben een heup- en schouderzone en geven extra steun in de rug.

Waar moet u aan denken?

Het is aan te raden om een nieuw matras persoonlijk in de winkel uit te proberen, omdat het niet iets is dat u zomaar online moet kopen. Het advies is om even te gaan liggen en te passen. Bij MW bedden en slapen vindt u een uitgebreid assortiment aan matrassen en bedbodems om uit te proberen. Onze deskundige adviseurs helpen u bij het vinden van het meest geschikte slaapsysteem dat aansluit op uw behoeften en lichaam.

Dankzij innovatieve technologieën in de synthetische industrie zijn vochtregulerende en ventilerende materialen aanzienlijk verbeterd. Desondanks blijft het effectief reguleren van warmte een van de best bewaarde geheimen van de natuur. Daarom geven wij de voorkeur aan het gebruik van zuivere, natuurlijke materialen om vocht af te voeren en, nog belangrijker, warmte te reguleren. Wist u bijvoorbeeld dat een volwassene ’s nachts tot wel een kwart liter transpiratievocht verliest?

Matrassen die vervaardigd zijn van synthetische materialen of ermee bedekt zijn, kunnen weliswaar vocht snel afvoeren, maar hun synthetische samenstelling kan ook leiden tot meer transpiratie. Natuurlijke materialen bieden daarentegen een oplossing voor dit probleem. Daarbij komt dat natuurlijke producten een hogere isolatiewaarde hebben, wat resulteert in een comfortabeler en aangenamer gevoel in uw bed.

Wanneer u op zoek bent naar een matras voor uw bed, wordt u geconfronteerd met de keuze tussen twee soorten bedbodems: een actieve of een passieve. Een passieve bodem ontbeert veerkracht, wat betekent dat het volledige ligcomfort van de matras moet komen. Aan de andere kant biedt een actieve bodem aanzienlijke veerkracht, waardoor er meer ondersteuning wordt geboden en er minder druk wordt uitgeoefend op de schouders en heupen. Het is dus aan te raden om te kiezen voor een actieve bedbodem boven een passieve variant, voor een betere slaapervaring en meer lichaamsondersteuning.

Natuurlijk verlangt iedereen naar een comfortabel bed! Maar het feit dat een bed in de winkel lekker aanvoelt, betekent niet automatisch dat het ook goed is voor uw lichaam. Ons advies is om in plaats daarvan niet alleen te kijken naar wat u persoonlijk prettig vindt liggen, maar om eerst te bepalen wat uw lichaam werkelijk nodig heeft, zoals adequate ondersteuning en drukverlagend comfort.

Als u kiest voor een matras waarbij u ín bed ligt, kunt u 2 soorten bedbodems kiezen: een actieve of een passieve. Een passieve bodem is een bodem zonder veerkracht waardoor het ligcomfort volledig uit de matras moet komen. Een actieve bodem is een bodem met veel veerkracht, waardoor er meer ondersteuning is en minder druk op schouders en heupen wordt uitgeoefend. Kies dus liever voor een actief dan voor een passief onderstel.

Waarom Sleep & Dream?

Natuurlatex

pocketvering

Dekmatrassen

Allergisch

Ecocare

Waarom Sleep & Dream?

Natuurlatex

pocketvering

Dekmatrassen

Allergisch

Ecocare

Kwalitatieve afdeklaag

In de afdeklagen van de matrassen worden uitsluitend natuurlijke materialen verwerkt. De kwaliteit van deze laag van de matras bepaalt mede het comfort en de levensduur. Een goede afdeklaag isoleert en reguleert de warmte, waardoor u geen zweterig gevoel in bed heeft. De lagen worden gemaakt van materialen als katoen, scheerwol, wildzijde, kameelwol, kasjmier, alpaca of bamboe.

Diverse matras-uitvoeringen

Sleep & Dream biedt naast het standaard assortiment ook diverse speciale uitvoeringen.

Denk aan een ‘broekmatras’, waarbij u met een tweepersoonsmatras toch individueel de hoofdeinden kunt verstellen. Zo kunt u rechtop in bed zitten terwijl uw partner ligt of vice versa. Lig- en zitcomfort op maat!

Met een T-stuk kunt u makkelijk de gleuf tussen twee losse matrassen dichten. Daardoor voelt het alsof u één grote matras heeft en profiteert u tegelijk van de gemakken van twee losse matrassen.

Ecologische matrassen

Alle Sleep & Dream matrassen kunnen zonder meerprijs worden uitgevoerd in een geheel ecologische uitvoering. De matras wordt dan volgens de GOTS (biologisch katoen) en KBT (biologische wol) certificering geproduceerd.

Anti-allergie matrassen

Onze anti-allergie-matrassen zijn speciaal gemaakt voor CARA- en COPD-patiënten en mensen met huisstofmijtallergie of hooikoorts. Deze ziektes en allergieën stellen speciale eisen aan een matras. Alle Sleep & Dream schuimrubber en pocketvering matrassen kunnen zonder meerprijs worden uitgevoerd in de stofvrije uitvoering ‘Wash’. Deze matrashoes kunt u op 60 graden wassen om huisstofmijt en allergenen te verwijderen. Omdat u dit regelmatig moet doen, voldoet de hoes aan de eisen die dit stelt. De hoes is voorzien van Purotex, dat op natuurlijke wijze allergenen als huisstof en pollen opruimt, en van Adaptive, voor een optimale vochtafvoer en warmteregulatie.

Daarnaast doet u er goed aan om uw bedtextiel regelmatig op 60 of 95 graden te wassen voor bestrijding van allergenen.

Natuurlatex matrassen

Natuurlatex, een groene grondstof.

Bij de productie van natuurrubber, het kweken van rubberbomen en het tappen van latex, treden slechts weinig negatieve millieueffecten op. In de natte tropen hebben boom-gewassen een duidelijk ecologisch voordeel boven éénjarige gewassen. Het bladerdaken het wortelstelsel van de bomen reguleren het microklimaat, zodat een slaca aan secondaire plantenkan gedijen, terwijl de bodem beschermd wordt tegen uitdroging en de eroderende invloed van regens. De bomen bieden een habitat voor een grote variëteit aan dieren. Eenmaal in productie blijven rubberbomen, afhankelijk van de tapintensiteit, 20 tot 35 jaar leveren. Daarna wordt er gerooid en herplant.

Welke dikte is voor u een goede keus? Laat u voorlichten in onze winkel.

Pocketmatrassen

Een goede pocketvering matras mag u diep in het hart kijken
Het interieur van de matrassen Baroness, King, Empire, Souvereign en Prestige bestaat uit unieke tonvormige veren, afzonderlijk verpakt in een zakje (pocket). Afhankelijk van het type matras zitten er tot 250 tot 350 veren per m² in! Alles voor een optimale ondersteuning. Uw Slaapvoorlichter beschikt over opengewerkte modellen, zodat u ook daadwerkelijk een blik in het hart van de pocketvering matras kunt werpen.

Elke matras is voorzien van een heup- en schoudercomfortzone en een extra steun voor in de rug. De gebruikte materialen staan borg voor jarenlange veerkracht en comfort, net als de totale opbouw van de matras. De pocketvering matrassen zijn ook geschikt voor toepassing op motorisch verstelbare bedbodems, dankzij de grote flexibiliteit.

Welke dikte is voor u een goede keus? Laat u voorlichten in onze winkel.

Dekmatrassen

Voor diegene die echt het absolute topcomfort willen bieden wij verschillende soorten dekmatrassen aan. Een dekmatras is geen noodzakelijk onderdeel. Het zorgt er echter wel voor dat uw bed heerlijk zacht aanvoelt en laat u nog lekkerder slapen! Ook een dekmatras kan als broekmatras worden geleverd, als tweepersoons dekmatras of eenpersoons dekmatras. De dekmatrassen van Sleep & Dream worden met natuurlatex gevuld, afgewerkt met katoen en zuiver scheerwol

Welke dikte is voor u een goede keus? Laat u voorlichten in onze winkel.

Allergisch

Stofvrij

Als je last hebt van allergieën of COPD, stelt dat speciale eisen aan je matras. Alle Sleep & Dream natuurlatex en pocketvering matrassen kunnen zonder meerprijs en soms met minderprijs uitgevoerd worden in de stofvrije uitvoering ‘Wash’.

Wash uitvoering

Deze speciale matrashoes kan op 60 ºC gewassen worden, waardoor o.a. de huisstofmijt verdwijnt. Omdat dit regelmatig moet gebeuren, voldoet deze hoes aan speciale kwaliteitseisen. Alle Sleep & Dream matrashoezen zijn standaard behandeld met Purotex® waardoor allergenen, zoals de huisstofmijt, door de aanwezigheid van probiotica gereduceerd worden. Alle Sleep & Dream matrassen zijn optioneel en zonder meerprijs leverbaar met een wasbare hoes. De matrashoes is gemaakt van 60% polyester en 40% lyocell en is afgedekt met Climawatt. De Wash-hoes is de enige uitvoering

Ecocare

Duurzame en verantwoorde productie is gunstig voor mens, dier en milieu, aangezien er geen gebruik wordt gemaakt van schadelijke chemicaliën, het milieu niet wordt belast, en er veilige arbeidsomstandigheden zonder discriminatie en kinderarbeid worden gehandhaafd. Verschillende certificaten, waaronder GOTS en KbT, waarborgen dat producten aan deze criteria voldoen.

Het Global Organic Textile Standard (GOTS) is een wereldwijde norm voor biologische kleding en textiel. Het staat voor de productie van 100% biologische grondstoffen, duurzaamheid, en het naleven van veilige arbeidsomstandigheden zonder discriminatie en kinderarbeid. Daarnaast veroorzaakt het geen milieuschade door het vermijden van chemicaliën. GOTS garandeert een sociaal verantwoorde en duurzame productie.

Bij de productie van natuurrubber, inclusief het kweken van rubberbomen (Hevea Brasiliensis) en het tappen van latex, zijn er minimale negatieve milieueffecten.

Rubberbomen blijven, afhankelijk van de tapintensiteit, 20 tot 35 jaar in productie, waarna ze worden gekapt en opnieuw geplant. Het Heveahout wordt voor 95% hergebruikt, onder andere in de meubelindustrie.

Belangrijk om te vermelden is dat een rubberplantage qua koolstofbinding bijna gelijkwaardig is aan een primair tropisch bos, wat relevant is gezien de zorg over de opwarming van de aarde door CO2-uitstoot. Bovendien vereist de commerciële energie voor het oogsten, verwerken en transporteren van natuurrubber slechts een fractie van wat nodig is voor synthetische rubber, waardoor natuurrubber duidelijk milieuvriendelijker is.

Matrassen van Sleep&Dream kunnen optioneel en zonder extra kosten worden geproduceerd volgens een 100% ecologische uitvoering. In dit geval wordt de matrashoes ecologisch vervaardigd volgens de GOTS- en KbT-certificering. De stof bestaat volledig uit 100% ecologisch GOTS-gecertificeerd katoen en is bedekt met GOTS-gecertificeerd katoen en zijde, Nieuw-Zeelandse lamswol en KbT-gecertificeerde merinowol. Ook de ‘Eco Care’ hoes is behandeld met Purotex en Adaptive.