MATERIALEN

Wij gebruiken alleen wat wij beschouwen als de beste natuurlijke materialen. Duurzaam geproduceerd en ethisch ingekocht – zodat de materialen op een dag een nieuw leven kunnen krijgen. Een product dat afkomstig is uit de natuur wil terugkeren naar de natuur en dat is hoe het zou moeten zijn.

MATERIALEN

Wij gebruiken alleen wat wij beschouwen als de beste natuurlijke materialen. Duurzaam geproduceerd en ethisch ingekocht – zodat de materialen op een dag een nieuw leven kunnen krijgen. Een product dat afkomstig is uit de natuur wil terugkeren naar de natuur en dat is hoe het zou moeten zijn.

Paardenhaar

De basis voor Hästens-bedden, het paardenhaar, is ons meest geliefde materiaal. Het heeft enkele van de meest wonderlijke eigenschappen.

INGEBOUWD VENTILATIESYSTEEM
Slechts weinig materialen kunnen tippen aan paardenhaar als het gaat om de ventilatie in een bed. Elke gekrulde streng van paardenhaar werkt als een kleine veer en verbetert het werk van onze interne verensystemen en biedt ondersteuning en flexibiliteit. Paardenhaar heeft ook zijn eigen uiterst effectieve, ingebouwde ventilatiesysteem. Elke streng paardenhaar fungeert als een miniatuur van de luchtwegen: een holle buis met een microscopische capillaire werking die het vocht afvoert en de frisse lucht binnenlaat. Het is zo effectief dat als men paardenhaar nat maakt met water en het even schudt, het bijna onmiddellijk droogt. De miljoenen comfortabele, natuurlijke microveren in Hästens-bedden voeren alle overtollige warmte en vocht uit uw lichaam af tijdens de diepe slaap. Als gevolg daarvan zult u sneller in slaap vallen en genieten van een diepe, ongestoorde en verkwikkende slaap op de perfecte temperatuur. Stelt u zich eens voor wat dit betekent voor de kwaliteit van uw nachtrust.

VOLLEDIG VRIJ VAN ALLERGENEN
Het paardenhaar dat wij gebruiken in onze bedden werd getest door een aantal onafhankelijke Europese onderzoeksinstituten. Zij hebben vastgesteld, dat het volledig vrij is van allergenen, wat betekent dat het geen allergieën veroorzaakt. Ook het vermelden waard is, dat paardenhaar een organisch materiaal is, met natuurlijke antibacteriële, antischimmel- en antimijt eigenschappen die bijdragen aan een gezonde, hygiënische slaapomgeving.

EEN VULMATERIAAL SINDS DE JAREN 1800
Wij maken gebruik van echt paardenhaar in onze bedden om te profiteren van zijn ideale eigenschappen en om een puur natuurlijk en zeer duurzaam product te leveren. Het paardenhaar wordt eerst gewassen in kokend water en daarna grondig gespoeld alvorens te worden gesponnen en ontsmet. Het wordt verwarmd tot een temperatuur van 140 °C bij viermaal atmosferische druk met een hoge luchtvochtigheid. Het hele proces wordt voltooid zonder de toevoeging van vreemde stoffen. Het resultaat is een volledig schoon en veerkrachtig natuurlijk materiaal. Het verwerkte paardenhaar wordt bewaard tot het wordt gescheiden voor gebruik in een Hästens bed of -matras. Wanneer we de lange strengen ontwarren, is het paardenhaar prachtig gerimpeld en is het vele malen toegenomen in volume. Dit proces is gedurende twee eeuwen min of meer gelijk gebleven.

ONZE VERSCHILLENDE TYPES PAARDENHAAR
Onze leveranciers zijn net zo geobsedeerd door kwaliteit als wij. De extra zorg bij het selecteren en sorteren van paardenhaar is de basis voor de constante hoge kwaliteit van al onze producten. Hästens maakt gebruik van verschillende types paardenhaar met verschillende eigenschappen: A-Lyx-paardenhaar – speciaal geselecteerd puur paardenhaar met de langste en sterkste strengen die extra veerkracht bieden en zo een veerkrachtiger en steviger bed creëren. J-paardenhaar – een zachte, veerkrachtige en flexibele mix van hoge kwaliteit paardenhaar en haar van vee dat een zachter en flexibeler bed creëert.

Katoen

Katoen laat het hele lichaam makkelijk ademen en is de perfecte aanvulling op paardenhaar. terug Zacht, sterk en sympathiek.

Katoen is misschien wel het zachtste en meest comfortabele geschenk van de natuur aan de mensheid. Het zachte katoen van Hästens geeft veel comfort en ademend vermogen en laat lucht circuleren rond je lichaam, waardoor je droog en comfortabel blijft in een gezonde slaapomgeving. Deze voordelen zullen je helpen sneller in slaap te vallen, en sneller en langer in een diepe slaap te blijven.

EEN FRISSERE SLAAP DOOR TE ADEMEN
Mensen ademen niet alleen via hun longen, maar ook via de huid. We hebben elk meer dan 7 miljoen poriën die ademen en giftige stoffen verwijderen uit ons lichaam. Om droog en comfortabel te blijven, is het belangrijk om te slapen in een bed dat ademt en de lucht laat circuleren rond je lichaam.

HET VERSCHIL TUSSEN KATOEN EN NIET-POREUS MATERIAAL

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt hoe koel en droog je je voelt op een warme zomerdag wanneer je een katoenen hemd of blouse draagt in plaats van een exemplaar gemaakt van synthetische materialen. Dit is dankzij het vermogen van katoen om te ventileren en zweet en hoge luchtvochtigheid af te voeren. Je zweet bestaat ‘s nachts voor 97 procent uit water dus het verdampt heel gemakkelijk als je slaapt op een bed dat ademt en je beddengoed gebruikt dat dat ook doet.

Het gebruik van niet-poreuze synthetische materialen zoals rubber, polyether of andere synthetische stoffen biedt nauwelijks ventilatie. Niet-poreus materiaal houdt vocht vast, wat betekent dat veel van wat het lichaam uitstoot door transpiratie in het bed blijft. En in een warme en vochtige omgeving vermenigvuldigen bedmijten zich snel.

WOL

Wol is warm wanneer je het koud hebt en koel wanneer je het te warm hebt. Wol is een hoogwaardig terug natuurlijk materiaal en het is ook ongelooflijk vlambestendig!

De natuur creëerde nog een klein wonder, de perfecte partner voor paardenhaar en katoen, een supergoed presterend materiaal: wol. Zuivere wol helpt om een goed bedklimaat te garanderen en werkt een beetje zoals een eigen airconditioninginstallatie van jouw bed. Sinds de oudheid weten mensen al dat wol de geweldige eigenschap heeft om hen warm te houden als het koud is en koel als het warm is. Je zult droog blijven en precies op de juiste temperatuur slapen.

HET PERFECTE RECEPT
Hästens-bedden bevatten een mix van wol en katoen die precies zo gemengd is om het ultieme comfort te bieden, terwijl het onze bedden ook natuurlijke brandvertragende eigenschappen geeft. Wol is zelfs een van de meest vlambestendige vezels die er bestaan. Het beschikt over antistatische eigenschappen maar is ook sterk, elastisch, waterbestendig en warmte-isolerend.

GEOPTIMALISEERD DOOR DE EVOLUTIE
De wolvezel heeft een complexe veerachtige structuur met een gestructureerd oppervlak, die door de evolutie werd geoptimaliseerd om thermische bescherming te bieden. Deze unieke celstructuur is zeer verschillend van gladde synthetische vezels.

De structuur van wolvezels zorgt voor een grote hoeveelheid lucht tussen de vezels, wat verbazingwekkende natuurlijke isolerende eigenschappen creëert, samen met flexibiliteit, elasticiteit en veerkracht. Wol kan ook tot 30 procent van zijn gewicht in water absorberen zonder nat aan te voelen. Kleine poriën laten water passeren door de wolvezel, waardoor het materiaal zowel tijdens warme zomer- als koele winternachten comfortabel is. Slaap zacht, het hele jaar rond.

VOORDELEN DIE BLIJVEN DUREN
De geschiedenis van wol gaat duizenden jaren terug. De Babyloniërs en de Egyptenaren weefden met wol. Het oudste voorbeeld van de Zweedse geweven wol dateert uit de bronstijd, dus het is ongeveer 3.000 jaar oud. Maar wol werd niet alleen gebruikt om garen voor kleding te maken; het werd ook gebruikt in beddengoed. Ook vandaag kan wol je warm houden en beschermen terwijl je slaapt en wakker bent. Door zowel wol, katoen als paardenhaar te gebruiken als vulmateriaal, in zorgvuldig berekende combinaties, geven we onze bedden temperatuurregulerende eigenschappen en een ongeëvenaarde natuurlijke elasticiteit.

Vlas

‘Ingetogen prestatie’, zo kun je vlas omschrijven. Een zeer bescheiden materiaal met tal van gezondheidsvoordelen om je te helpen rustig te slapen.

Vlas maakt het leven al comfortabeler sinds mensenheugenis. Het is niet alleen ongelooflijk duurzaam en flexibel maar wendt ook statische elektriciteit af. Volgens studies kan statische elektriciteit hoofdpijn, droge slijmvliezen en jeukende huid veroorzaken. Een overbeladen menselijk lichaam kan ongewenste deeltjes aantrekken uit de omgeving, die allergieën kunnen veroorzaken of verergeren.

Door het gebruik van vlas in zorgvuldig berekende lagen in onze bedden, verwijderen we de statische elektriciteit van je lichaam en helpen we je een algeheel meer positieve energie te creëren terwijl je slaapt. terug Bovendien is vlas een fantastische geluids- en trillingsdemper, wat bijdraagt aan een nachtrust die het mogelijk maakt je lichaam te regenereren in alle rust en comfort.

GRENEN

Onze houvast… Het traag groeiende Zweedse grenenhout in een Hästens is, in één woord, solide. Dit zorgt voor de kracht en stabiliteit van Hästens, een drager van kwaliteit en geruststelling.

Hästens houten frame maakt je bed opmerkelijk sterk en stabiel. Onze frames zijn gemaakt van massief, zorgvuldig geselecteerd grenenhout uit de noordelijke bossen van Zweden, waar ze in een langzamer tempo groeien, wat hen sterker maakt. Kwaliteit en verantwoordelijkheid voor het milieu liggen ons nauw aan het hart. Onze passie voor de natuur strekt zich helemaal tot aan hoe elke grove den groeit

en het bos zich regenereert. Alle houten frames in Hästens-bedden en hoofdeinden zijn FSC-gecertificeerd, wat betekent dat ze traceerbaar zijn en komen van grove dennen die zo geoogst worden dat ze de biodiversiteit van het bos, de productiviteit en ecologische processen weten te behouden. We geven 25 jaar garantie op al onze bedframes.

Veren

Drukverlichting en ondersteuning. Maar je zou het nooit weten want je voelt of hoort Hästens-veren nooit terwijl ze werken om je lichaam in zijn beste vorm te houden.

De veren zijn een wetenschap op zich en belangrijke onderdelen van een bed. Die van ons zijn van de hoogste kwaliteit en uitsluitend gemaakt in Zweden. Alle Hästens-bedden bevatten twee of meer samenwerkende verensystemen: zachte en flexibele veren die zorgen voor een zacht oppervlak, en stevigere veren eronder voor diepe ondersteuning. Deze verensystemen werken harmonieus zodat het bed je lichaam ondersteunt en ontspant. We geven 25 jaar garantie op alle veren in onze bedden.

DE GROOTTE VAN DE VEER IS NIET ALLES
Wat het Hästens-verenysteem geweldig maakt, is niet het aantal veren, maar de verschillende types, hoe ze worden geplaatst en de manier waarop ze gecombineerd worden met de lagen van natuurlijke materialen. Een combinatie van veerdimensie, hoogte en aantal spiralen bepaalt de kwaliteit en eigenschappen van het verensysteem. Deze technologie is precies en best verbluffend. Bijvoorbeeld, hoe hoger het aantal spiralen, hoe hoger de kwaliteit van het bed en hoe langer zijn levensduur. Maar te veel spiralen tasten de compressie van een veer aan. De balans van variabelen is essentieel bij het ontwerpen van verensystemen om een optimaal resultaat te bereiken. Al onze verensystemen zijn zorgvuldig berekend om de gewenste drukverlichting en ondersteuning te bieden die nodig is om een ​​betere nachtrust te garanderen.

POCKETVERENSYSTEEM
Onze pocketveren werken onafhankelijk van elkaar op een unieke manier. Als gewicht op een enkele veer wordt geplaatst, worden de aangrenzende veren nauwelijks beïnvloed. Elk veer beweegt individueel volgens elke kleine beweging van je lichaam, wat betekent dat wanneer je partner zich omdraait in bed je het nauwelijks zult merken. Speciale warmtebehandeling van het staal wijzigt de metalen structuur van de veren, zodat ze hun exacte vorm en elasticiteit behouden en altijd terugkeren naar hun oorspronkelijke positie na compressie. Elke veer wordt in ademende pockets geplaatst die lucht door het hele bed laten passeren om een gezond slaapklimaat te creëren.

BONNELL-SPIRAALSYSTEEM
Het onderste spiraalsysteem dient om meer intense stressniveaus voor het bed op te vangen en draagt ​​bij aan de diepte van de vering en actie van de bodemvering, wat je lichaam steun en diepgaande verlichting biedt.